Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Hoe komt Jobdigger aan alle data en hoe wordt het verwerkt?
Deel deze pagina

Hoe Jobdigger arbeidsmarktdata verzamelt & verwerkt

Jobdigger is een dashboard dat via meerdere snelkoppelingen in de Carerix omgeving gebruikt kan worden. Jobdigger verzamelt big data voor bemiddelaars, recruiters en loopbaanprofessionals en maakt hiermee de gehele online arbeidsmarkt direct inzichtelijk en analyseerbaar. Maar hoe komt Jobdigger aan alle data en hoe wordt het verwerkt?

Het proces van dataverzameling, -verwerking en het uiteindelijk presenteren van de arbeidsmarktdata in het Jobdigger dashboard bestaat uit 6 stappen.

1. Spidering

Jobdigger verzamelt de online gepubliceerde vacatures door middel van de Jobdigger spiders. Deze spiders werken volledig automatisch en zelfstandig. Dagelijks worden er ruim 1 miljoen bronnen doorzocht, waaruit 13.000 nieuwe en unieke vacatures gevonden worden. De spiders focusen zich op vacaturepagina’s; niet alleen webpagina’s, zoals jobboards, vacaturesites van bemiddelaars of werken-bij-websites van corporates en MKB’s, maar ook Word- en PDF-bestanden worden doorzocht.

2. Ontdubbeling

Het komt vaak voor dat intermediairs dezelfde vacature op verschillende websites en jobboards doorplaatsen. Jobdigger ontdubbelt de vacatures, zodat er een uniek exemplaar, vanaf de bronsite, in het dashboard wordt getoond. Jobdigger toont daarom niet vaak vacatures die op jobboards staan; het zijn namelijk dubbelen.

3. Classificatie

Jobdigger classificeert de vacatures door deze in te delen per beroepsklasse. Zij maken hiervoor gebruik van de ISCO-standaard. De ISCO-standaard is een internationale classificatie van beroepen op grond van overeenkomst qua niveau en specialisatie van de benodigde vaardigheden om het beroep uit te oefenen.

Deze indeling is sinds kort aangevuld met een meer meer gedetailleerde indeling, specifiek gericht op de Nederlandse arbeidsmarkt.

4. Verrijking

Jobdigger verrijkt de ontdubbelde en geclassificeerde vacatures door ze te koppelen met informatie uit externe bronnen. Zo worden de vacatures aangevuld met gegevens uit bijvoorbeeld de KVK, het UWV, DUO en het CBS. Dit geeft jou meer inzichten.

5. Vacatures in dashboard

Na deze vier stappen, worden de ontdubbelde, geclassificeerde en verrijkte vacatures in het Jobdigger dashboard geplaatst. Zo vormen ze de basis voor veelvuldige markt- en bedrijfsanalyses die je als gebruiker zelf kan genereren.

6. Controle

Het is van groot belang dat de kwaliteit en compleetheid van de arbeidsmarktdata wordt gewaarborgd. Dit doet Jobdigger door middel van continue monitoring. Om de nauwkeurigheid van de data te meten, voert Jobdigger handmatig periodieke steekproeven uit, soms wel bij 1000 vacatures per kwartaal. Om deze reden heeft de arbeidsmarktdata van Jobdigger een gemiddelde betrouwbaarheid van 95%.

Meer informatie over Jobdigger? Bekijk de productpagina of vraag een demo aan.

Lees meer nieuws